Om mig

E.K. i ek

E.K. i ek

Mina gamla skolböcker är fyllda av klotter. Matematikhäftena var särskilt utsatta, där kryllar det av älgar, flamingoer, jättebläckfiskar och rödspättor. Jag har alltid gillat att teckna, och ända sedan barnsben har djur varit mina favoritmotiv.
Kanske var det en bidragande orsak till att jag valde att utbilda mig till biolog. Jag gick en gymnasielinje med inriktning mot marinbiologi, och fortsatte sedan på Lunds universitet. Så småningom svängde intresset mer mot ekologi – alltså hur olika arter påverkar varandra, och samspelet mellan arterna och miljön de lever i. Till mitt examensarbete studerade jag vad som händer med växterna i betesmarker när betet upphör.

Tidigare har jag arbetat som reporter på radioprogrammet Naturmorgon i Sveriges Radio P1. Där gjorde jag reportage och direktsändningar om djur och natur runt om i Sverige.
Numera jobbar jag med naturvägledning och pedagogisk verksamhet vid Naturum Vattenriket i Kristianstad.

Jag gillar att göra bilder som berättar historier och förmedlar fakta. Illustrationer och serier är ett fantastiskt sätt att förklara komplexa sammanhang. Med hjälp av bilder kan man göra invecklade saker väldigt tydliga, samtidigt som det blir vackert och kul att titta på.

Jag bor på landet utanför Höör i Skåne tillsammans med fru och katt. På fritiden gillar jag att snida i trä.

Leave a Reply